OVER ONS
Kom meer te weten over onze ontstaansgeschiedenis

2002 - Oprichting van Applied Acumen Ltd.

Applied Acumen Nederland is ontstaan vanuit Applied Acumen Ltd. welke in 2002 in het Verenigd Koninkrijk werd opgericht door Keith Armstrong en Richard Shipperbottom. Na jaren van ervaring bij de grotere organisatieadviesbureaus en hoge posities binnen de industrie, zagen zij dat de adviesbranche op een aantal punten scheef ontwikkeld was, namelijk:

Onze visie op een betere dienstverlening

Keith en Richard vonden dat dit beter zou moeten kunnen en stelden het volgende vast: “Advies heeft pas waarde voor de klant als het succesvol wordt toegepast, verandering komt van binnenuit de organisatie onder begeleiding van ervaren consultants en de klant zou niet als enige risicodragende partij moeten zijn”. Dit resulteerde in een bedrijfsmodel dat tot op de dag van vandaag het verschil maakt bij onze klanten. Dit bestaat uit:

Daarmee is onze bedrijfsnaam Applied Acumen, welke in het Nederlands letterlijk vertaald “toegepaste inzicht” betekent, een exacte weergave van waar wij voor staan.

2020 - Oprichting van Applied Acumen Nederland

Applied Acumen heeft over de afgelopen jaren meer dan 400 opdrachten succesvol uitgevoerd bij klanten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, andere Europese landen en de Verenigde Staten. Met Brexit op komst is er momenteel veel onduidelijkheid over wat voor gevolgen dat gaat hebben ten aanzien van de zakelijke betrekkingen tussen ons en onze klanten buiten het Verenigd Koninkrijk. Om eventuele problemen op dat vlak te voorkomen, vestigen we ons momenteel ook officieel in Nederland. Zo blijven we dichtbij onze klanten en kunnen we onverminderd onze volledige dienstverlening blijven leveren, zoals ze dat van ons gewend zijn. Hiermee garanderen we ook dat we bereikbaar zijn met een Nederlands adres, service desk, telefoonnummer, website, email support en Nederlandse professionals.

Applied Acumen Nederland Team

Over ons

Tarik Balik

Managing director

Over ons

Keith Armstrong

Founder

Over ons

Richard Shipperbottom

Founder